dijous, 12 de gener del 2012

BABAR

Títol: Babar i els seus amics de vacances
Autor/a: Jean i Laurent de Brunhoff
Editorial:Beascoa
Temàtica: 
La família de Babar han decidit anar de vacances a la costa per passa uns dies a la platja. Durant aquesta estància Babar i la seva família realitzen activitats com ara jugar a tennis, pesca, anar amb barca. També visiten la montanya on faran excursions a la natura i dormiran amb tendes de campanya a l’aire lliure. 

L'ELMER I EL WILBUR

Títol: L'Elmer i el Wilbur
Autor/a: Mckee,D. 
Editorial:Beascoa
Portada del conte
Temàtica: 

L’elefant de colors torna amb una nova aventura. L’Elmer li encanten les bromes, i al seu cosí Wilbur, un elefant de quadres blancs i negres, encara més. Fins que un dia l’Elmer té una idea que el fa tocar de peus a terra, en més d’un sentit… 

VEO UNA VOZ

Titol: Veo una voz: viaje al mundo de los sordos 
Autor/a: Oliver Sacks
Portada del llibre
Editorial: Anagrama 
Temàtica: 

Sacks. O., (2003) explica diferents casos de sordesa infantil esmentant les teories d'altres autors reconeguts en la història de la psicologia i l'educació, com són, Vigotsky, Chomsky, etc., els quals especifiquen diferents factors que influeixen en l'adquisició del llenguatge.  

LA IMAGINACIÓN Y EL ARTE EN LA INFANCIA

Títol: La imaginación y el arte en la infancia
Autor/a: Liev. S. Vigotsky
Editorial: Akal
Portada del llibre
Temàtica: 

En aquest llibre es reflecteix les idees emblemàtiques d'un gran psicòleg, com és L. S. Vigotsky. Al llarg de l'obra s'explica el caràcter i el desenvolupament de la imaginació artística en l'infant. Per aquesta raó, l'autor proposa treballar i potenciar l'art en l'escola, ja que és el mitjà per excel·lència que possibilita el desenvolupament de la capacitat creativa. 

LEER Y ESCRIBIR PARA VIVIR

Portada del llibre

Títol: Leer y escribir para vivir
Autor/aMontserrat Fons
Editorial: La Galera 
Temàtica del llibre:
En aquest llibre, l'autora explica les primeres passes per a l'assoliment inicial de la lectura i l'escriptura, tenint present, la construcció dels coneixements i d'aprenentatge. A més, destaca la intervenció del docent ja que, una actuació adequada determinarà l'aprenentatge de la llengua, donant així, sentit a la vida dels infants.  

EL GRITO DE LA GAVIOTA

Títol: El grito de la gaviota
Autor/a: Emmanuelle Laborit
Portada del llibre
Editorial: Altaya
Temàtica del llibre:

És una història basada en uns fets reals sobre una noia sorda que es troba en plena solitud fins que descobreix el llenguatge de signes, el qual li dóna vida ja que li permet comunicar-se.