dimecres, 21 de desembre del 2011

UN GOS AL PIS! I QUÈ?

Portada del conte
Títol: Un gos al pis! I què?
Autor/a: Fina Casalderrey i Mikel Valverde
Editorial: La galera
Temàtica del conte:

La Imma va a jugar amb el seu avi al parc on es troba un gosset. Aquest la segueix i ella se'l  vol quedar. En arribar a casa, els pares veuen al gos i s'enfaden molt, ja que no volen tenir un gos al pis. A poc a poc, els pares van canviant d'opinió fins que li acaben tenint afecte. 

EL GOS A LA CIUTAT

Portada del conte
Títol: El gos a la ciutat
Autor/a:  Frédéric Thiry
Editorial: Casterman
Temàtica del conte:
Aquest té com a finalitat que els infants imaginin i inventin el relat d'una història, ja que no apareix text sinó que només es mostren il·luestracions.

WIKITA, HIJA DE LOS LEONES

Títol: Wikita, hija de los leones
Portada del conte
Autor/a: Blanca Álvarez i Carmen García (il·lustradora)
Editorial: Destino
Temàtica del conte:
Wikita té molta por als lleons. Tots els matins ha de recórrer una llarg camí per arribar al pou i aconseguir aigua. La nena camina i somia entre la vegetació sense saber que, finalment, els lleons esdevendindran molt importants i adquiriran un gran valor en la seva vida.

EL MEU GOS KIN

Portada del conte
Títol: El meu gos Kin
Autor/a: Pilar Ramos i M. Teresa Ramos
Editorial: Parramón
Temàtica del conte:
En Jaume explica que es diverteix molt amb el seu gos Kin, però sap que tenir un animal de companyia suposa una gran responsabilitat: donar-li menjar, treure'l a passejar, ensenyar-li hàbits i comportaments adequats, etc. A més, el nen té un oncle veterinari, qui li ensenya molt sobre els animals i sobretot, li transmet un gran sentiment d'estima envers aquests.

dilluns, 19 de desembre del 2011

LEÓN DE BIBLIOTECA

Títol: León de biblioteca
Autor/a: Michelle Knudsen y Kevin Hawkes (il·lustrador).
Editorial: Ekaré
Temàtica del conte:
Portada del conte
Un lleó arriba a una biblioteca i comença a escoltar contes els quals li apassionen. La bibliotecària deixa que aquest estigui  en la biblioteca sempre i quan compleixi les regles fixades. A poc a poc, el lleó comença a ser estimat pels usuaris ja que constantment ajuda i col·labora. Un dia la bibliotecària es fa mal i el lleó se salta una norma, no fa silenci, per tal d'avisar que la Sra. Plàcida està ferida. Tot sol, marxa de la biblioteca perquè sap que la seva conducta incomplia una de les normes. Finalment, la bibliotecària li demana que torni a la biblioteca i el lleó, així ho fa.

EL LLEÓ GANDUL

Portada del conte
Títol: El lleó Gandul
Autor/a: Jack Tickle
Editorial: Combel
Temàtica del conte:
En aquest conté tenen una gran rellevància les il·lustracions i tots els animals de la selva que van sortint a fora del llibre quan s'obre.

EL MEU GOS

Portada del conte
Títol: El meu gos
.Autor/a: Isidro Sánchez y Maria Rius.
Editorial: Parramón.
Temàtica del conte:
Un nen explica que al seu gos li agrada molt jugar am ell, menjar molt ràpidament, passejar, viatjar, anar a la platja... i finalment, l'infant expressa que se l'estima molt.

diumenge, 18 de desembre del 2011

GATO GUILLE Y LOS MONSTRUOS

Títol: Gato Guille y los monstruos
Portada del conte
Autor/a: Rocío Martínez
Editorial: Kalandraka
Temàtica del conte:
El gat Guille està jugant en la seva habitació però sent uns sorolls i comença a tenir por. Aleshores, el gat va a buscar a la seva mare la qual el tranquil·litza però aquest continua sentin sorolls en els diferents espais de la casa. L’objectiu del conte és vèncer la por davant sorolls que es senten habitualment, imaginar la por d’una altra persona i identificar els sorolls per tal de saber d’on provenen i perdre la por ja que al final de la narració, és la mare del gat qui comença a tenir i en Guille identifica d’on surten els diferents sorolls per tal de calmar a la seva mare.

UN LEÓN EN PARÍS

Títol: Un león en París
Portada del conte
Autor/a: Beatrice Alemagna
Editorial: SM
Temàtica del conte:
Tracta sobre un lleó que deixa la sabana per tal de buscar treball, amor i futur. Arriba a París i sent una mica de por perquè és la primera vegada que visita una ciutat. Poc a poc va descobrint la bellesa de la ciutat fins que decideix quedar-se a viure ja que troba el seu lloc en la vida que fa sentir-lo feliç.

dissabte, 17 de desembre del 2011

LOM Y LOS NUDONES



Títol: Lom y los nudones
Autor/a: Kurusa / Isabel Ferrer (il·lustracions)
Editorial: Ekaré
Temàtica del conte: 
Portada del conte
Es tracta d'un lleó que li pica molt la seva melena ja que mai no es pentina. La solució més factible és que se la talli però el lleó no vol perdre la seva preciosa melena roja ni que la resta d'animals se'n riguin d'ell. Acaba acceptant la proposta. Tots els animals li diuen que sembla un porc espí. Un dia, quan el lleó estava tot trist, li apareix un nadó porc espí, el qual es pensa que ha trobat la seva  mare. Finalment, el lleó cuida el petit porc espí, el qual l'ajuda cada dia a pentinar-se.

ARIEL, EL LEÓN PRESUMIDO

Títol: Ariel, el león presumido
Portada del conte
Autor/a: Elvira Menéndez / Mª Luisa Torcida
Editorial: Ediciones SM
Temàtica del conte:
L'Ariel, era el nadó més bonic de la selva. Es va tornar molt presumit i es pensava que el fet de ser preciós ho era tot. No volia ser amic dels animals lletjos. Junt amb els altres animals, va aprenent allò que realment és important a la vida, com per exemple, saber pensar com el seu amic Bubú. 

SIMBO EL GOS

Títol: Simbo el gos
Autor/a: Piedad Ateka
Editorial: IZAR
Temàtica del conte:
Portada del conte
Tracta sobre la vida del Simbo, un gos que volta pel carrer alimentant-se de les restes de menjar que les persones tiren. Un dia, tot jugant amb els seus amics al carrer, uns homes se'ls van endur a la gossera. En Simbo estava molt trist. Un dia va aparèixer el Lluís i gràcies a aquest, el Simbo va recuperar l'alegria i va dir adéu a la soledat, al fred, a la tristor, a la fam...tot donant la benvinguda a l'amor!

EL LEÓN QUE NO SABÍA ESCRIBIR

Títol: El león que no sabía escribir
Autor/a: Martín Baltscheit
Editorial: Lóguez Ediciones
Temàtica del conte:
Portada del conte
Aquesta és la història d'un lleó que no sabia escriure. No li importava, doncs podia ensenyar les seves grans dents i rugir ben fort. Un dia, va conèixer a una lleona que llegia i va pensar que no la podia conquistar sense escribir-li una carta. L'hipopòtam, el mico, el cocodril, l'escarabat,etc., el van ajudar però al lleó  no li agradaven les cartes que feien els seus amics. Finalment, va rugir ben fort expressant tot allò que sentia per la lleona i aquesta, el va anar a buscar i li va ensenyar a escriure paraules com "amor".

MI LEÓN

Títol: Mi león
Autor/a: Mandana Sadat
Editorial: Fondo de Cultura Económica (México)
Portada del conte
Temàtica del conte:
És un conte sense lletra. Es tracta d'un seguit d'imatges que ens deixen veure com un lleó es troba amb un nen. En un principi se'l vol menjar però després, les coses canvien i estableixen una relació d'amistat, deixant enrere les seves diferències.

dissabte, 10 de desembre del 2011

NYAM NYAM, L'ABECEDARI DELS ALIMENTS

 Títol: Nyam nyam, l’abecedari dels aliments
Editorial: Cruïlla

Temàtica del conte:
Portada del conte
Arròs, bolet, cigró... i així, fins a repassar totes les lletres de l’abecedari. L’autora combina lletres i aliments per iniciar als petits en el món de la lectura i, per què no, per parlar dels aliments. Amb aquest conte jugarem a fer endevinalles, rodolins i petites poesies i gaudirem de tantes il·lustracions com lletres té l’abecedari.

EN JAN JUGA A PILOTA

Portada del conte
Títol:  En Jan juga a la pilota
Autor/a:  Rebecca Elgar 
Editorial: Combel  
Temàtica del conte:
En Jan és un gos i li encanta jugar amb la seva pilota. La fa votar ben amunt, la xuta per marcar un gol, bota i rebota... En Jan juga feliç amb la seva pilota. 

PETITA O GROSSA, LA MEVA PILOTA

Títol:  Petita o grossa, la meva pilota.
Autor/a: Emma Dodd 
Editorial: Combel
Portada del conte
Temàtica del conte:
Vet aquí un gos que ha perdut la seva pilota. Demana als seus amics, al conill i al gat que l’ajudin a buscar-la. Comencen junts la búsqueda però el gos no sap que el gat és el qui li amaga tota l’estona la seva pilota. Per trobar-la, seguirant un rastre de contraris que els durà a la pilota perduda. 

EL POTES MCGOS... i el misteri de l'os desaparegut

Títol: El potes McGos...i el misteri de l’os desaparegut
Autor/a: Becki Ward 
Editorial: CEAC, S.A
Portada del conte
Temàtica del conte:
Un matí el Potes surt a donar un tomb i a buscar el seu os preferit. De sobte, observa una gran pila de terra i un forat molt ample i buit, el seu os havia desaparegut. Tot enfadat enceta una busca per trobar al culpable d’aquest robatori. Comença a investigar a tots els possibles sospitosos però en Potes no averigua res. Finalment, torba una pista que el porta al museu i descobreix  que el seu os pertany a l’esquelet d’un Tiranosaurus Rex . 

divendres, 9 de desembre del 2011

TU GRAN I JO PETIT

Títol:  Tu gran i jo petit
Editorial: Corimbo 
Temàtica del conte:
Portada del conte
El lleó, el rei dels animals troba un dia a la seva casa un elefant petit abandonat. Al fer-li pena el lleó decideix adpotar-lo i cuidar-lo, dormen junts, mengen junts, juguen junts... L’elefant, que sap parla ben poc, li diu “Tu gran i jo petit!” al veure al lleó tan gran i fort.  Amb el pas del temps, l’elefant creix i creix fins fer-se ben gran; el lleó, però, ja no es sent un rei al costat d’un elefant tan gran, així que decideix fer-lo fora de casa. Al cap de molts anys, l’elefant que encara pensa amb el lleó, un dia veu algú a la vorera embolicat amb una flassada. L’elefant s’acosta i s’adona que és el seu amic lleó! El lleó li explica que l’han fet fora del seu reinat i s’ha quedat sense casa ni amics. L’elefant no dubta en endurse’l a casa seva. Després de recuperar-se,  el lleó li pregunta a l’elefant: “Jo gran i tu petit?” i l’elefant respón: “Tu gran i jo petit”.

EL LEÓN KANDINGA

Títol: El león Kandinga
Autor/a: Boni Ofogo 
Editorial: Kalandraka 
Portada del conte
Temàtica del conte:
El lleó Kandinga és l’animal més poderós i malvat de la selva, però acaba tot sol perquè es menja als seus amics. Un dia el lleó sembla molt trist i aleshores, una llebre se li apropa perquè es preocupa pel seu estat. Aquesta l’ajuda a caçar animals, establint un pacte. La llebre compleix la promesa però el lleó no. Finalment, la Serp Negra ataca a Kandinga i aquest mor castigat per l’avarícia i l’egoisme.

L'ABECEDARI

Títol: L'abecedari
Autor/a: Roser Ros
Portada del conte
Editorial: Timun Mas
Temàtica del conte:
Aquest conte presenta, en cada pàgina, una lletra de l'abecedari, fins a arribar a la 24. Sota cada lletra hi ha una paraula que comença per aquesta, com per exemple, A: aranya. Es mostra un poema, escrit o cançó sobre la paraula escollida (aranya) i es proposa una petita activitat per a treballar la lletra en qüestió.

DAN I DIESEL

Títol:  Dan i Diesel
Editorial: Serres 
Temàtica del conte:
Portada del conte
En Dan té un gos en Diesel,negre com el carbó. En Diesel no és un gos com els altres, és un gos molt espavilat i és capaç de fer qualsevol cosa. Pot anar a comprar, tocar jazz, pot escalar montanyes...en Dan juntament amb en Diesel poden conquerir el món. Però un dia, una furgoneta negra s’emporta al Diesel, Dan ja no es capaç de fer res. De sobte, pensa que en Diesel és un gos molt espavilat i que pot escapar d’aquells lladres i tornar cap a casa, dit i fet, en Diesel aconsegueix escapar dels lladres i tornar, feliç, a casa amb el seu millor amic en Dan. 

APRÈN L'ABECEDARI JUGANT

Títol: Aprèn l'abecedari jugant.
Autor/a: Ramon Besora i Francesc Rovira
Portada del conte
Editorial: Edebé
Temàtica del conte: 
En aquest conte es presenten, pàgina per pàgina, les lletres de l'abecedari, amb paraules que contenen la lletra en qüestió i els dibuixos corresponents. El joc consisteix en localitzar aquells elements/dibuixos que s'han après anteriorment durant el conte.

APRÈN L'ABECEDARI A LES FOSQUES!

Títol: Aprèn l'abecedari a les fosques!
Autor/a: Ramon Besora
Portada del conte
Editorial: Beascoa
Temàtica del conte: 
Aquest conte està fet amb una tinta per guardar secrets i somnis. Només necessita una mica de llum i després es podrà gaudir del conte a les fosques. En aquest es poden aprendre les lletres de l'abecedari amb paraules i imatges divertides.

EL LLEÓ I LA GUINEU

Títol:  El lleó i la Guineu
Editorial: La Galera 
Temàtica del conte:
Portada del conte
El lleó, el rei de tots els animals, està cansat d’anar sempre a buscar el menjar. Un dia se li ocurreix una idea, posar-se malalt, així tots els animals el vindran a visitar. Així doncs, decideix fer una carta explicant el què li passa. La resta d’animals en assabentar-se no dubten en anar a visitar al rei. Però, els animals no saben que amb aquesta visita el lleó se’ls crisparà. Un dia,  arriba la guineu, aquesta amb la seva astúcia, s’adonar que tots els animals que entren a visitar al rei no surten de casa seva. La guineu enseguida marxa a avisar a la resta d’animals del què passa, en saber-ho tot els animals deixen d’anar a visitar al rei. Des d’aquell moment , el lleó se li va acabar això de menjar sense caçar i per tant, com tothom, s’ho ha de guanyar!

diumenge, 4 de desembre del 2011

GOSSOS PETANERS

Títol: Gossos Petaners
Autor/a: Katja Gehrmann
Editorial: Faktoria K de libros
Portada del conte
Temàtica del conte:

El Taques, es va trobar que l'havien abandonat en un dia d'estiu molt calurós. Buscant buscant, va anar a parar en una platja on li passaren un seguit d'aventures. Allí va coneixer al Misto, un gos que li va presentar diverses famílies per a que el cuidessin. Al Taques no n'hi va agradar cap, fins que un dia, inesperadament i sense buscar-lo, va trobar el seu acompanyant i cuidador: el capità Corneli.

EL LLEÓ I EL RATOLÍ

Títol: El lleó i el ratolí
Autor/a: Anna Grau (adaptació)
Editorial: Combel

Portada del conte
Temàtica del conte:

Un dia el lleó enxampa al ratolí, que sortia del seu cau. Se'l volia menjar però al final li va perdonar la vida. Un dia el lleó va caure a un parany, i el ratolí, sense pensar-s'ho, el va anar a ajudar per així, tornar-li el favor. A partir d'aquí, el lleó i el ratolí van ser dos bons amics.

dijous, 1 de desembre del 2011

BET I BUP si jo fos com tu

Títol:  BET I BUP Si jo fos un com tu
Autor/a:  David Cirici i Marta Balaguer 
Editorial: Destino
Temàtica del conte:
Portada del conte
La Bet, una granota i el Bup un gos són molt amics. S’acosten a un llac per beure i s’adonen del reflex que projecta l’aigua, els dos amics observen com són, si tenen les cames curtes, boca grossa, orelles grans etc. Mentre s’observen la Bet pregunta: què passaria si tu fossis com jo, i jo fos com tu? A partir d’aqui, els dos amics comencen a imaginar: si els gossos siguessin granotes  saltarien, tindrien la pell verda i llefiscosa, farien cruac-cruac, i serien ben petits. I si la granota fos un gos? Doncs tindria les orelles grosses, seria peluda, farien guau-guau, serien molt grans i farien por,...  Finalment, la Bet i el Bup decideixen que ja estan bé tal i com són.  

EL BOBI HA PERDUT L'AMO


Portada del conte

Títol:  EL BOBI HA PERDUT L’AMO
Autor/a: Marsha White
Editorial: Molino
Temàtica del conte:
En Bobi ha perdut al seu amo. Decideix buscar-lo al parc, a la biblioteca, a la perruqueria, a la cafeteria inclós navega pel riu per si el troba. De sobte, sent una olor molt familiar...és l’Eric! Finalment, els dos tornen junts cap a casa.. 

dimarts, 27 de setembre del 2011

EL PUNT

Títol: El punt
Portada del conte
Temàtica del conte:
La Laia es pensava que no sabia dibuixar. Aleshores, la mestra li va proposar que dibuixés el primer que li passés per la ment. El dibuix de la Laia va ser molt simple aparentment però la mestra en va fer una exposició. Gràcies a aquest reconeixement, l’obra de la Laia va tenir molt èxit i ella  s'adonà que tots els individus tenim un punt d’art i creativitat.